Onderzoek

Tweejaarlijks onderzoeken we of social media voldoende op de HR agenda staat. Om te kunnen professionaliseren helpt het HR inzicht te krijgen bij welke HR thema’s (recruitment, interne communicatie, leren & opleiden etc.) social media wordt ingezet, welke social media worden ingezet en wie zich hiermee bezighoudt.

De resultaten en verkregen inzichten uit de eerste editie van het HR & Social Media onderzoek, dat wij in november en december 2013 hebben uitgevoerd, presenteren wij in deze samenvatting:

[UITKOMSTEN #HRSOCIALSURVEY]

SONY DSC

Onze #HRsocialSurvey, in de vorm van een online vragenlijst, hebben wij opgezet en uitgevoerd om een nulmeting te hebben voor de social media activiteiten van HR. De vragenlijst is ingevuld door 92 vrouwen en 53 mannen, samen 145 respondenten. 

Wij vroegen ons af ‘Staat social media op de agenda van HR?’ Het antwoord is: ja.  Bij ruim een kwart van de respondenten staat social media op de agenda van HR. Bij 39% is het een onderwerp van gesprek, maar staat het nog niet op de eigen agenda. Bij 38% is het opgenomen in de algemene strategie. Bij 4% is het helemaal geen onderwerp.

HR zet sociale media hoofdzakelijk in bij recruitment en arbeidsmarktcommunicatie vraagstukken. Ook zie je dat HR voorzichtig toenadering zoekt tot Communicatie of Marketing en kijken ze gezamenlijk naar onderwerpen als Employer en Internal Branding en hoe sociale media hierbij ingezet kan worden.

HR laat een heleboel onderwerpen liggen. Vraagstukken als Employee Engagement, HR-communicatie, Personal Development, e-Learning, Community Based Learning, Verandermanagement. Het is een greep uit de onderwerpen waar HR op dit moment opnieuw naar zou kunnen kijken en, geholpen door sociale media, het beleid en de instrumenten efficiënter en effectiever kan inzetten.

Met de intentie dit onderzoek jaarlijks te herhalen beogen wij de vooruitgang, stilstand, achteruitgang of in ieder geval de ontwikkelingen met social media activiteiten inzichtelijk te maken voor de HR-professional.

[INFOGRAPHIC]

Staat social media op de agenda van HR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s